Εύκολες συνταγές

Συνταγή κέικ με κρέμα φουντουκιού

Συνταγή κέικ με κρέμα φουντουκιού

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στην παραδεισένια απόλαυση ενός κέικ με κρέμα φουντουκιού! Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις των φουντουκιών με μια λαχταριστή κρέμα γέμιση, όλα φωλιασμένα ανάμεσα σε στρώματα υγρού κέικ. Είναι μια τέλεια απόλαυση για κάθε περίσταση και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με την ακαταμάχητη γεύση και την κομψή παρουσίασή του.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Υλικά
Ποσότητα

Γεύμα φουντουκιού
1 φλιτζάνι

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι

Μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι

Ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι

Αυγά
3

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Γάλα
1/2 φλιτζάνι

Κρέμα σαντιγί
2 φλιτζάνια

Ζάχαρη άχνη
1/4 φλιτζάνι

Ξέσματα σοκολάτας
για γαρνιτούρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε το υπέροχο κέικ με κρέμα φουντουκιού, αυτό θα φτιάξετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης (μεγάλου και μεσαίου μεγέθους)
  • Ηλεκτρικός αναδευτήρας
  • Χτυπάμε
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Σπάτουλα
  • Στρογγυλές φόρμες για κέικ (διάμετρος 8 ιντσών)
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Σχάρα ψύξης
  • Αιχμηρό μαχαίρι
  • Πιατέλα σερβιρίσματος ή βάση για κέικ
  • Ξέσματα σοκολάτας (για γαρνίρισμα)

Προετοιμασία

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 350°F (175°C) και λαδώνουμε τις φόρμες του κέικ. Στρώνουμε τον πάτο κάθε ταψιού με λαδόκολλα.
2. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, συνδυάστε το αλεύρι φουντουκιού, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το ανάλατο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ηλεκτρικό αναμικτικό για αυτό το βήμα.
4. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
5. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα των ξηρών υλικών στο μείγμα βουτύρου, εναλλάξ με τη γάλα. Ξεκινήστε και τελειώστε με τα ξηρά συστατικά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν μετά από κάθε προσθήκη.
6. Μοιραάζουμε το κουρκούτι ίσα μεταξύ των προετοιμασμένων ταψιών του κέικ, λειάνοντας τις κορυφές με μια σπάτουλα.
7. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγούμε καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο των κεικ.
8. Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το κέικ με κρέμα φουντουκιού είναι περίπου 30 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου ψύξης.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Φροντίστε να μετρήσετε σωστά τα συστατικά σας για ακριβή αποτελέσματα. Χρησιμοποιήστε ισοπεδ κύπελλα για ξηρά συστατικά και κύπελλα μέτρησης υγρών για υγρά.
– Η κρέμα του βουτύρου και της ζάχαρης μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο, θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα υγρό κέικ με λεπτή υφή.
– Όταν προσθέτετε τα αυγά, είναι σημαντικό να χτυπάτε καλά για να ενσωματωθείς αέρας στο κουρκούτι, με αποτέλεσμα ένα πιο ελαφρύ κέικ.
– Η εναλλαγή μεταξύ των ξηρών συστατικών και του γάλακτος βοηθά στη διασφάλιση της ομοιόμορφης ανάμειξης και αποτρέπει την υπερβολική ανάμειξη, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα πυκνό κέικ.
– Προσοχή να μην παραψηθούν τα κέικ. Γίνονται όταν μια οδοντογλυφίδα έχει τοποθετηθεί στο κέντρο βγαίνει καθαρή χωρίς ψίχουλα να κολλήσει πάνω της.
– Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν συναρμολογήσετε τη γέμιση κρέμας για να αποφύγετε το λιώσιμο ή την κατάρρευση της κρέμας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικά συστατικά
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
380

Συνολικό Λίπος
24 g

Κορεσμένα λιπαρά
12g

Χοληστερόλη
105 mg

Νάτριο
170 mg

Υδατάνθρακες
36g

Ίνα
2g

Σάκχαρα
25 g

Πρωτεΐνη
6g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το κέικ με κρέμα φουντουκιού, το μια στρώση κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος ή βάση για κέικ. Απλώστε του μια γενναία και στη συνέχεια σαν την ποσότητα πάνω από τη δεύτερη στρώση από πάνω. Καλύπτουμε όλο το κέικ με την υπόλοιπη σαντιγί και το γαρνίρουμε με τρίμματα σοκολάτας. Για περισσότερη κομψότητα, μπορείτε να ρίξετε λίγο επιπλέον σαντιγί γύρω από τις άκρες του κέικ και να διακοσμήσετε με ολόκληρα φουντούκια ή με σκόνη κακάο. Για μια νότα απόλαυσης, μπορείτε να περιγράψετε μια σάλτσα σοκολάτας σε κάθε φέτα πριν τη σερβίρετε.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να συμπληρώσετε αυτό το κέικ με κρέμα φουντουκιού με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα κουλούρα βατόμουρου. Τα φρέσκα μούρα, όπως τα σμέουρα ή οι φράουλες, αποτελούν επίσης ένα απολαυστικό συνοδευτικό, προσθέτοντας μια έκρηξη φρεσκάδας σε κάθε μπουκιά. Σερβίρετε με ένα φλιτζάνι καφέ ή ένα δροσιστικό ποτήρι παγωμένο τσάι για να κλείσετε την εμπειρία.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα του κέικ με κρέμα φουντουκιού, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου έως και 2 ημέρες. Εάν πρέπει να διατηρήσετε περισσότερο, βάλτε το στο ψυγείο, αλλά φροντίστε να επαναφέρετε τη θερμοκρασία του δωματίου πριν το σερβίρετε για να βελτιώσετε τη γεύση και την υφή του.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Αυτό το κέικ με κρέμα φουντουκιού προσφέρει κάτι περισσότερο από μια απολαυστική γεύση. παρέχει επίσης πολλά για την υγεία. Τα φουντούκια είναι μια εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπών, φυτικών ινών, πρωτεϊνών και διαφόρων βιταμινών και μετάλλων. Συνδέεται με την υγεία της καρδιάς, τη βελτίωση της πέψης και τη μείωση της φλεγμονής. Επιπλέον, το κέικ περιέχει αυγά, το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας και βασικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Β12 και σελίνιο. Ωστόσο, το μέτρο είναι το κλειδί, καθώς αυτό το κέικ εξακολουθεί να είναι μια απόλαυση και πρέπει να απολαμβάνετε με το μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν είστε λάτρης γλυκών με ξηρούς καρπούς, μπορείτε επίσης να τις παραθέσετε: τις παρόμοιες συνταγές
– Κέικ Almond Joy: Ένα κέικ σοκολάτας με αμύγδαλο και καρύδα, που ολοκληρώνεται με ένα κρεμώδες γλάσο καρύδας και τελειώνει με μια πασπαλισμένη με φρυγανισμένα αμύγδαλα και τρίμματα σοκολάτας.
– Τούρτα καφέ με καρύδια: Ένα υγρό και γευστικό κέικ καφέ με στρώση με καρύδι και κανέλα, ιδανικό για brunch ή απογευματινό τσάι.
– Κέικ με τριαντάφυλλο με φιστίκια: Ένα λεπτό και αρωματικό κέικ που φτιάχνεται με αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης και λεπτές νότες ροδόνερου, που ολοκληρώνεται με ένα αφράτο παγωμένο τριαντάφυλλο.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για κέικ με κρέμα φουντουκιού είναι μια δημιουργία εμπνευσμένη από τη γαστρονομική ιδιοφυΐα του παγκοσμίου φήμης σεφ ζαχαροπλαστικής Pierre Hermé. Γνωστός για τους εξαιρετικούς γευστικούς συνδυασμούς και τις καινοτόμες τεχνικές του, οι δημιουργίες του Chef Hermé χαιρετίζονται ως έργα τέχνης. Αυτή η συνταγή αποτυπώνει την ουσία της μαεστρίας του συνδυάζοντας την πλούσια γεύση των φουντουκιών με τη βελούδινη απαλότητα της κρέμας, καταλήγοντας σε ένα πραγματικά αξιόλογο επιδόρπιο.

Φορέστε, λοιπόν, την ποδιά σας, συγκεντρώστε τα υλικά σας και ετοιμαστείτε να δημιουργήσετε ένα Κέικ με κρέμα φουντουκιού που θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Με την ακαταμάχητη γεύση, την κομψή παρουσίαση και το άγγιγμα ενός σεφ παγκόσμιας κλάσης, αυτή η απολαυστική απόλαυση είναι βέβαιο ότι θα γίνει η αγαπημένη της οικογένειας και των φίλων σας. Απολαύστε κάθε παρακμιακή μπουκιά! 🍰✨

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button