Εύκολες συνταγές

Συνταγή κέικ με στρώση κρεπ

Συνταγή κέικ με στρώση κρέπας

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτό το απολαυστικό κέικ με στρώση κρεπ είναι ένα επιδόρπιο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Διαθέτει στρώματα από λεπτές κρέπες στοιβαγμένες με λαχταριστή γέμιση κρέμας, με πολυτελή ganache σοκολάτας. Κάθε μπουκιά είναι μια συμφωνία γεύσεων και υφών, καθιστώντας την το τέλειο επιδόρπιο για κάθε ιδιαίτερη περίσταση. Ο συνδυασμός τρυφερών κρέπες, κρεμώδους γέμισης και πλούσιας γκανάζ δημιουργεί ένα επιδόρπιο κομψό και απολαυστικό.

Συστατικά

<πίνακας>

Κρέπες
Γεμίσματα
Ganache

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια παχύρρευστη κρέμα
1 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη

4 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο

2 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
Φρέσκα μούρα για γαρνιτούρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το εξαιρετικό κέικ με στρώση κρεπ, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης
  • Ένα σύρμα ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Ένα αντικολλητικό τηγάνι ή τηγάνι για κρέπες
  • Μια σπάτουλα
  • Μεζούρα και κουτάλια
  • Ένα κόσκινο
  • Μια μικρή κατσαρόλα
  • Ένα αντιθερμικό μπολ για τη γκανάζ
  • Στάση για κέικ ή πιάτο σερβιρίσματος
  • Φρέσκα μούρα για γαρνίρισμα

Προετοιμασία

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα αυγά, το αλάτι, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν καλά.
2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή τηγάνι για κρέπες σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μια κουτάλα ζύμη στο τηγάνι και το στροβιλίζουμε για να καλύψει ομοιόμορφα τον πάτο. Μαγειρέψτε για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να ροδίζουν. Αναποδογυρίζουμε την κρέπα με μια σπάτουλα και μαγειρεύουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κουρκούτι, στοιβάζοντας τις ψημένες κρέπες σε ένα πιάτο.
3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την παχύρρευστη κρέμα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Διπλώστε απαλά όλα μαζί μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
4. Τοποθετήστε μια κρέπα σε βάση για κέικ ή πιάτο σερβιρίσματος. Απλώνουμε από πάνω μια λεπτή στρώση από τη γέμιση κρέμας. Επαναλάβετε τη διαδικασία, στρώνοντας κρέπες και γεμίζοντας μέχρι να τελειώσουν. Φροντίστε να κρατήσετε λίγη γέμιση για το επάνω στρώμα.
5. Για τη γκανάζ, ζεσταίνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να σιγοβράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ. Αφήστε το να καθίσει για ένα λεπτό και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο και γυαλιστερό.
6. Ρίξτε τη γκανάζ πάνω από το επάνω στρώμα του κέικ κρέπας, αφήνοντάς το να πέσει απαλά στις πλευρές. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να το απλώσετε ομοιόμορφα.
7. Διακοσμήστε το κέικ με φρέσκα μούρα από πάνω.
8. Ψύξτε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα για να ενωθούν οι γεύσεις και να δέσει το κέικ.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτού του υπέροχου κέικ με στρώση κρέπας απαιτεί περίπου 30 λεπτά για την προετοιμασία του κουρκού και το μαγείρεμα των κρέπες. Η συναρμολόγηση του κέικ και η παρασκευή της ganache θα χρειαστούν επιπλέον 30 λεπτά. Συνιστάται να κρυώσετε το κέικ για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε, οπότε προγραμματίστε ανάλογα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι έχετε χτυπήσει το κουρκούτι της κρέπας μέχρι να γίνει μεταξένιο λείο για να πετύχετε την τέλεια υφή.
– Χρησιμοποιήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι για κρέπες για να βεβαιωθείτε ότι οι κρέπες δεν κολλάνε και ψηθούν ομοιόμορφα.
– Όταν μαγειρεύετε τις κρέπες, ρυθμίστε τη φωτιά όπως χρειάζεται. Το τηγάνι πρέπει να είναι αρκετά ζεστό για να ψηθούν γρήγορα οι κρέπες αλλά να μην καούν.
– Στοιβάζετε τις ψημένες κρέπες σε ένα πιάτο με λαδόκολλα ή χαρτί κεριού ανάμεσα σε κάθε στρώση για να μην κολλήσουν.
– Να είστε απαλοί όταν διπλώνετε τη γέμιση κρέμας στη σαντιγί για να διατηρήσετε την ελαφριά και αφράτη υφή της.
– Κρατήστε λίγη γέμιση κρέμας για την επάνω στρώση για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη κατανομή των γεύσεων.
– Για επαγγελματική πινελιά, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να δημιουργήσετε διακοσμητικούς στροβίλους στο στρώμα ganache.
– Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ψυγείο για τον προτεινόμενο χρόνο για να δέσει και να βελτιώσετε τις γεύσεις.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θερμίδες
Πρωτεΐνη
Παχύς
Υδατάνθρακες
Ζάχαρη
Ίνα

380
7g
28 g
26g
12g
1g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να επιδείξετε την κομψότητα αυτού του κέικ με στρώση κρεπ, παρουσιάστε το σε βάση για κέικ ή πιάτο σερβιρίσματος. Προσθέστε μια πινελιά κομψότητας γαρνίροντας με φρέσκα μούρα όπως φράουλες, σμέουρα ή βατόμουρα. Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε το επάνω μέρος με ζάχαρη άχνη για μια όμορφη τελική πινελιά. Σερβίρετε κάθε φέτα με μια κούκλα σαντιγί ή λίγο σάλτσα σοκολάτας για επιπλέον απόλαυση. Συνοδέψτε το κέικ με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ ή ένα δροσιστικό παγωμένο τσάι εμπλουτισμένο με φρούτα για να συμπληρώσετε τις γεύσεις του.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την ποιότητα του κέικ με στρώση κρεπ, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Θα μείνει νόστιμο έως και 3 ημέρες. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η υφή μπορεί να μαλακώσει ελαφρώς με τον καιρό λόγω της υγρασίας από τη γέμιση κρέμας. Εάν θέλετε να προετοιμάσετε το κέικ εκ των προτέρων, συναρμολογήστε το χωρίς τη γκανάζ και βάλτε το στο ψυγείο. Προσθέστε τη γκανάζ και τις τελικές διακοσμήσεις λίγο πριν το σερβίρετε για την καλύτερη παρουσίαση.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτό το απολαυστικό κέικ με στρώση κρέπας περιλαμβάνει πολλά συστατικά που προσφέρουν θρεπτικά οφέλη. Τα αυγά είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και απαραίτητων βιταμινών όπως η βιταμίνη Β12 και η βιταμίνη D. Το γάλα παρέχει ασβέστιο και βιταμίνη D, που υποστηρίζουν την υγεία των οστών. Τα μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, συμβάλλοντας στη συνολική ευεξία. Ενώ το κέικ είναι απολαυστικό, μπορείτε να το απολαύσετε ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής όταν καταναλώνεται με μέτρο.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για κέικ με στρώση κρεπ, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες δημιουργίες επιδορπίων:
– Τούρτα κρεπ Τιραμισού: Μια παρακμιακή αλλαγή στο κλασικό ιταλικό επιδόρπιο, με στρώματα κρέπες ποτισμένες με καφέ και κρεμώδη γέμιση μασκαρπόνε.
– Red Velvet Pancake Cake: Μια εκπληκτική στοίβα από red velvet pancakes με στρώσεις με κρέμα τυριού και από πάνω μια βελούδινη γκανάζ σοκολάτας.
– Κέικ Lemon Blueberry Crepe: Ελαφριά κρέπες με γεύση λεμόνι με στρώσεις φρέσκα βατόμουρα και πικάντικο τυρόπηγμα λεμονιού, τελειωμένα με άχνη ζάχαρη.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η λαχταριστή συνταγή Crepe Layer Cake αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ ζαχαροπλαστικής όπως ο Dominique Ansel, δημιουργός του διάσημου Cronut και η Christina Tosi, ιδρύτρια του Milk Bar. Οι καινοτόμες δημιουργίες τους για επιδόρπια έχουν φέρει επανάσταση στον γαστρονομικό κόσμο και συνεχίζουν να εμπνέουν τους σεφ και τους οικιακούς μάγειρες. Η δέσμευσή τους να συνδυάζουν μοναδικές γεύσεις και υφές λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη πίσω από αυτήν την εξαιρετική συνταγή.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button