Εύκολες συνταγές

Συνταγή λευκής τούρτας

Συνταγή για λευκή τούρτα

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις ενός κλασικού λευκού κέικ με αυτή την εύκολη και λαχταριστή συνταγή. Αυτή η ελαφριά και αφράτη τούρτα είναι ιδανική για κάθε περίσταση, είτε γιορτάζετε γενέθλια, επέτειο είτε απλά λαχταράτε κάτι γλυκό. Το λευκό κέικ είναι γνωστό για το τρυφερό ψίχουλο και τη λεπτή του γεύση, καθιστώντας το πιο ευχάριστο για όλες τις ηλικίες. Με αυτήν τη συνταγή, θα μάθετε πώς να δημιουργείτε ένα υγρό και γευστικό λευκό κέικ που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα τους κάνει να θέλουν περισσότερο.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

2 ½ φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 ½ κουταλάκια του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1 ½ φλιτζάνι
Ζάχαρη

½ φλιτζάνι
Ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

3
Μεγάλα αυγά

1 ½ κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1 ¼ φλιτζάνι
Γάλα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το απολαυστικό λευκό κέικ, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  1. Μπολ ανάμειξης (μεσαία και μεγάλα)
  2. Ηλεκτρικός αναδευτήρας ή αναδευτήρας βάσης
  3. Χτυπήστε με σύρμα ή πιρούνι
  4. Μεζούρες και κουτάλια
  5. Κοσκινί ή κόσκινο με λεπτό πλέγμα
  6. Στρογγυλές φόρμες για κέικ 9 ιντσών (2)
  7. Περγαμηνόχαρτο
  8. Σχάρα ψύξης
  9. Σπάτουλα άχνης ή μαχαίρι
  10. Εργαλεία διακόσμησης (προαιρετικά)
  11. Ποδιά (για να απελευθερώσετε τον εσωτερικό σας σεφ!)

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και λαδώστε δύο στρογγυλά ταψιά για κέικ 9 ιντσών. Στρώστε το κάτω μέρος με λαδόκολλα για εύκολη αφαίρεση αργότερα.
2. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, κρέμα μαζί το μαλακωμένο ανάλατο βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Αυτό μπορεί να διαρκέσει περίπου 3-4 λεπτά με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα.
4. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατεύουμε με το εκχύλισμα βανίλιας.
5. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου, εναλλάξ με το γάλα. Ξεκινήστε και τελειώστε με τα ξηρά συστατικά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν μετά από κάθε προσθήκη. Προσέξτε να μην ανακατευτείτε υπερβολικά, γιατί μπορεί να προκύψει ένα πυκνό κέικ.
6. Μοιράζουμε το κουρκούτι ίσα μεταξύ των προετοιμασμένων ταψιών του κέικ, λειάνοντας τις κορυφές με μια σπάτουλα.
7. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
8. Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στα ταψιά για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα ψύξης για να κρυώσουν εντελώς πριν τα παγώσετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για το λευκό κέικ είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή των συστατικών, τη μέτρηση και την ανάμειξη της ζύμης. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 25-30 λεπτά και απαιτείται πρόσθετος χρόνος ψύξης πριν από το πάγωμα του κέικ. Ανάλογα με το επίπεδο δεξιοτήτων και την εμπειρία σας, ο συνολικός χρόνος από την αρχή μέχρι το τέλος θα είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για εναλλακτικές επιλογές για vegan, μπορείτε να κάνετε τις ακόλουθες αντικαταστάσεις συστατικών:
1. Αντικαταστήστε τα 3 μεγάλα αυγά με 3 αυγά λιναριού ή ¾ φλιτζάνι σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη.
2. Αντικαταστήστε το ανάλατο βούτυρο με ίση ποσότητα βέγκαν βούτυρο ή μαργαρίνη.
3. Χρησιμοποιήστε μη γαλακτοκομικό γάλα, όπως γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας, αντί για κανονικό γάλα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να πετύχετε ένα λείο και ομοιόμορφο κτύπημα.
– Κοσκινίζοντας τα ξηρά συστατικά πριν τα ενσωματώσετε στο μείγμα θα έχει ως αποτέλεσμα μια πιο ελαφριά και ομοιόμορφη υφή.
– Αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη της ζύμης μόλις προστεθούν τα ξηρά συστατικά για να μην γίνει πυκνό το κέικ.
– Για να μην κολλήσουν τα κέικ στα ταψιά, στρώστε τον πάτο με λαδόκολλα και λαδώστε ελαφρά τα πλαϊνά.
– Δοκιμάστε την ετοιμότητα των κέικ βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν βγει καθαρό ή με λίγα ψίχουλα είναι έτοιμα.
– Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα ψύξης πριν τα παγώσετε για να μην λιώσει το γλάσο.
– Γίνετε δημιουργικοί με τα διακοσμητικά σας! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλάσο με βουτυρόκρεμα, σαντιγί ή φοντάν για να διακοσμήσετε το κέικ σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
320

Κορεσμένα λιπαρά
7g

Χοληστερόλη
70 mg

Νάτριο
220 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
48 g

Διαιτητικές ίνες
0g

Σάκχαρα
28 g

Πρωτεΐνη
5 g

Βιταμίνη D
1mcg

Ασβέστιο
125 mg

Σίδερο
1 mg

Κάλιο
110 mg

*Οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε αυτό το απολαυστικό λευκό κέικ, μπορείτε να βελτιώσετε την παρουσίαση πασπαλίζοντας το πάνω μέρος με ζάχαρη άχνη ή γαρνίροντάς το με φρέσκα μούρα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια δίπλα σε κάθε φέτα για μια επιπλέον απολαυστική απόλαυση. Για να προσθέσετε μια πινελιά κομψότητας, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κλαδάκι μέντας πάνω από το κέικ ή να πασπαλίσετε μερικά βρώσιμα λουλούδια. Αυτό το κέικ συνδυάζεται καλά με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ, καθιστώντας το κατάλληλο για απογευματινές συγκεντρώσεις τσαγιού ή περιστάσεις επιδόρπιου.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε το λευκό σας κέικ φρέσκο ​​και υγρό, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες. Εάν χρειάζεται να το αποθηκεύσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα. Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι η ψύξη μπορεί να επηρεάσει ελαφρώς την υφή του κέικ. Πριν σερβίρετε το κέικ στο ψυγείο, επαναφέρετε το σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά για να επαναφέρετε την απαλότητα και τη γεύση του.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή του λευκού κέικ περιλαμβάνει πολλά συστατικά που προσφέρουν θρεπτικά οφέλη. Ακολουθούν ορισμένα από τα σημαντικότερα σημεία υγείας:

  1. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: Παρέχει υδατάνθρακες για ενέργεια και μικρές ποσότητες πρωτεΐνης και φυτικών ινών.
  2. Βούτυρο: Περιέχει βιταμίνη Α, βιταμίνη D, βιταμίνη Ε και υγιή λίπη με μέτρο.
  3. Αυγά: Εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας, βιταμινών και μετάλλων όπως βιταμίνη Β12, σελήνιο και φώσφορο.
  4. Γάλα: Πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνη D και πρωτεΐνη, υποστηρίζει την υγεία των οστών και παρέχει βασικά θρεπτικά συστατικά.
  5. Εκχύλισμα βανίλιας: Αντιοξειδωτικές ιδιότητες και πιθανά αποτελέσματα βελτίωσης της διάθεσης.
  6. Ζάχαρη: Αν και προσθέτει γλυκύτητα, θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι αυτή η συνταγή για λευκό κέικ προορίζεται για να την απολαμβάνετε με μέτρο ως λιχουδιά λόγω της περιεκτικότητάς της σε ζάχαρη και θερμίδες.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για λευκό κέικ, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε και αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  1. Κλασικό κίτρινο κέικ: Παρόμοιο με το λευκό κέικ, αλλά με μια γεύση βουτύρου, αυτή η συνταγή προσφέρει μια ελαφρώς διαφορετική γευστική εμπειρία.
  2. Κέικ Αγγέλου: Ελαφρύ και ευάερο, το κέικ φαγητού αγγέλου φτιάχνεται με ασπράδια αυγών και έχει αφράτη υφή.
  3. Κέικ καρύδας: Αυτή η τροπική ανατροπή σε ένα κλασικό κέικ ενσωματώνει τριμμένη καρύδα στο κουρκούτι και γλάσο για ένα υπέροχο πλούσιο και αρωματικό επιδόρπιο.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για λευκό κέικ αντλεί έμπνευση από διάσημους ζαχαροπλάστες και αρτοποιούς που έχουν τελειοποιήσει την τέχνη της παρασκευής κέικ. Οι αξιοσημείωτες επιρροές περιλαμβάνουν:
– Pierre Hermé: Γνωστός για τα εξαιρετικά γλυκά του και τους καινοτόμους συνδυασμούς γεύσεων, η τεχνογνωσία του Hermé στη δημιουργία λεπτών κέικ ενέπνευσε τη φινέτσα αυτής της συνταγής για λευκά κέικ.
– Χριστίνα Τόση: Ως ιδρύτρια του Milk Bar, η ιδιότροπη προσέγγιση του Tosi στο ψήσιμο λειτούργησε ως έμπνευση για την προσθήκη δημιουργικών πινελιών και μοναδικών ιδεών παρουσίασης.

Θυμηθείτε, το κλειδί για μια αξιοσημείωτη λευκή τούρτα βρίσκεται στην ακριβή ισορροπία των συστατικών και μια νότα γαστρονομικής δημιουργικότητας. Φορέστε λοιπόν την ποδιά σας, συγκεντρώστε τα εργαλεία σας και ας δημιουργήσουμε ένα απολαυστικό λευκό κέικ που θα εντυπωσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας! ✨🍰

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button