Εύκολες συνταγές

Συνταγή κέικ με καφέ και φουντούκι

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε τον απολαυστικό συνδυασμό καφέ και φουντουκιού με αυτό το λαχταριστό Κέικ Καφέ και Φουντούκι! Αυτή η συνταγή είναι μια πραγματική απόλαυση για τους λάτρεις του καφέ, καθώς διαθέτει ένα υγρό και γευστικό κέικ εμποτισμένο με το πλούσιο άρωμα του καφέ, που συμπληρώνεται από την καλή γεύση των φουντουκιών. Είτε διοργανώνετε μια ειδική περίσταση είτε λαχταράτε μια γλυκιά απόλαυση, αυτό το κέικ σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Συστατικά

Δείτε τα συστατικά που θα χρειαστείτε για αυτό το εξαιρετικό κέικ με καφέ και φουντούκι:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικά

2 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

1 φλιτζάνι
Ανάλατο βούτυρο

4
Αυγά

1 φλιτζάνι
Δυνατός παρασκευασμένος καφές, δροσερός

1 φλιτζάνι
Ψιλοκομμένα φουντούκια

1 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού
Μαγειρική σόδα

½ κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να φτιάξετε αυτό το απολαυστικό κέικ με καφέ και φουντούκι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ ανάμειξης (μεγάλου και μεσαίου μεγέθους)
– Χτύπημα ή ηλεκτρικό μίξερ
– Σπάτουλα
– Μεζούρες και κουτάλια
– Ταψιά για κέικ (δύο στρογγυλά ταψιά 9 ιντσών)
– Περγαμηνόχαρτο
– Σχάρα ψύξης
– Συρμάτινο σύρμα ή πιρούνι
– Μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα για έλεγχο ετοιμότητας

Τώρα που τα έχουμε όλα έτοιμα, ας προχωρήσουμε στα βήματα προετοιμασίας!

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και λαδώστε τις φόρμες του κέικ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο βούτυρο ή σπρέι μαγειρικής για αυτό.
2. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, κρέμα γάλακτος μαζί το ανάλατο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Αυτό μπορεί να διαρκέσει περίπου 3-4 λεπτά χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτρικό αναδευτήρα σε μέτρια ταχύτητα.
4. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Αυτό θα εξασφαλίσει μια λεία και κρεμώδη ζύμη.
5. Τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσετε τα συστατικά των αστεριών! Ανακατέψτε τον κρύο δυνατό καφέ και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης. Το άρωμα του καφέ θα αρχίσει να γεμίζει την κουζίνα σας, δημιουργώντας μια απολαυστική ατμόσφαιρα.
6. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά (μίγμα αλευριού) στα υγρά υλικά (μείγμα βουτύρου-ζάχαρης-καφέ), ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσέξτε να μην ανακατευτείτε υπερβολικά, γιατί μπορεί να προκύψει ένα πυκνό κέικ.
7. Διπλώστε απαλά τα ψιλοκομμένα φουντούκια, μοιράζοντάς τα ομοιόμορφα σε όλο το κουρκούτι.
8. Μοιράζετε το κουρκούτι ισόποσα ανάμεσα στις λαδωμένες φόρμες του κέικ και ισιώνετε τις κορυφές με μια σπάτουλα. Χτυπήστε απαλά τα τηγάνια στον πάγκο για να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα.
9. Τοποθετήστε τα ταψιά στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο. Το παραδεισένιο άρωμα του φρεσκοψημένου κέικ θα γεμίσει την κουζίνα σας, δυσκολεύοντας την αντίσταση!
10. Μόλις ψηθούν πλήρως, βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στα ταψιά για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα ψύξης για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτού του Κέικ με καφέ και φουντούκι διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Ωστόσο, αφήστε επιπλέον 30 λεπτά για τη διαδικασία ψησίματος. Συνολικά, μπορείτε να περιμένετε ότι ολόκληρος ο χρόνος προετοιμασίας και ψησίματος θα είναι περίπου 50 λεπτά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά σας είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε. Αυτό θα τα βοηθήσει να συνδυάζονται πιο εύκολα.
– Όταν κάνετε κρέμα μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη, βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο είναι μαλακό αλλά όχι λιωμένο. Η σωστή κρέμα γάλακτος αυτών των συστατικών είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη μιας ελαφριάς και αφράτης υφής.
– Για την καλύτερη γεύση, χρησιμοποιήστε φρεσκοκομμένο δυνατό καφέ. Μπορείτε ακόμη να πειραματιστείτε με διαφορετικούς τύπους καφέ για να δημιουργήσετε μοναδικές παραλλαγές αυτού του κέικ.
– Για να ελέγξετε αν το κέικ έχει ψηθεί πλήρως, τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα ή ένα λεπτό μαχαίρι στο κέντρο. Αν βγει καθαρό ή με λίγα ψίχουλα κολλημένα πάνω του, το κέικ είναι έτοιμο.
– Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν εντελώς πριν τα παγώσετε ή τα διακοσμήσετε για να αποφύγετε τυχόν λιώσιμο ή ολίσθηση του παγώματος.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια επισκόπηση των διατροφικών αξιών ανά μερίδα αυτού του κέικ καφέ και φουντουκιού:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
350

Συνολικό Λίπος
20 g

Κορεσμένα λιπαρά
10 g

Χοληστερόλη
95 mg

Νάτριο
250 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
38 g

Διαιτητικές ίνες
2g

Σάκχαρα
22g

Πρωτεΐνη
6g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες ή τις παραλλαγές των συστατικών που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το κέικ με καφέ και φουντούκι, μπορείτε να το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη για μια κομψή πινελιά. Μπορείτε επίσης να το γαρνίρετε με μερικά ψιλοκομμένα φουντούκια ή κόκκους καφέ για μια οπτικά ελκυστική παρουσίαση. Για να βελτιώσετε περαιτέρω τις γεύσεις, μπορείτε να σερβίρετε μια κούκλα φρέσκια σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια δίπλα σε κάθε φέτα κέικ. Αυτά τα κρεμώδη συνοδευτικά συμπληρώνουν τέλεια τις πλούσιες και ξηρές γεύσεις του κέικ. Για περισσότερη απόλαυση, μπορείτε να περιχύσετε λίγη σάλτσα σοκολάτας πάνω από το κέικ ή να το σερβίρετε με μια πλευρά ganache σοκολάτας. Οι δυνατότητες είναι αμέτρητες, γι’ αυτό μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί με την παρουσίασή σας!

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να εξασφαλίσετε τη φρεσκάδα του Κέικ Καφέ και Φουντούκι σας, είναι καλύτερο να το αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Το κέικ μπορεί να διατηρηθεί έως και 3 ημέρες. Εάν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Πριν σερβίρετε τυχόν υπολείμματα στο ψυγείο, αφήστε το κέικ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να ανακτήσει τη βέλτιστη υφή και γεύση του.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Το Κέικ Καφέ και Φουντούκι περιλαμβάνει πολλά συστατικά με πιθανά οφέλη για την υγεία. Εδώ είναι μερικά:

  1. Καφές: Ο καφές είναι γνωστός για την υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορεί να προσφέρουν διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας και του μειωμένου κινδύνου ορισμένων ασθενειών.

  2. Φουντούκια: Τα φουντούκια είναι ένας πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά ξηρός καρπός πλούσιος σε υγιή λίπη, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Μπορούν να συμβάλουν στην υγεία της καρδιάς, να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και να υποστηρίξουν τη διαχείριση του βάρους.

  3. Αυγά: Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και περιέχουν απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα. Μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη των μυών, στη λειτουργία του εγκεφάλου και στη συνολική υγεία.

Αν και αυτό το κέικ πρέπει να το απολαμβάνετε ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, η ενσωμάτωση αυτών των συστατικών προσθέτει ορισμένα πιθανά οφέλη για την υγεία στην απόλαυσή σας.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν σας αρέσει ο απολαυστικός συνδυασμός καφέ και φουντουκιού, ίσως θέλετε να εξερευνήσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  • Κουπ κέικ καφέ-φουντουκιού με παγωμένο εσπρέσο: Αυτές οι μεμονωμένες λιχουδιές προσφέρουν το ίδιο νόστιμο μείγμα καφέ και φουντουκιού αλλά σε φορητή μορφή cupcake. Γεμισμένα με πλούσιο γλάσο εσπρέσο, είναι ιδανικά για κοινή χρήση ή απόλαυση εν κινήσει.

  • Μους καφέ με φουντούκι: Για μια πιο ελαφριά και κρεμώδη επιλογή επιδόρπιο, δοκιμάστε αυτή τη λαχταριστή μους καφέ με φουντούκι. Συνδυάζει τις γεύσεις του φουντουκιού και του καφέ σε μια λεία και αέρινη υφή που θα σας αφήσει να λαχταρήσετε περισσότερο.

Ο πειραματισμός με παραλλαγές γεύσεων καφέ και φουντουκιού ανοίγει έναν κόσμο δυνατοτήτων για επιδόρπια που θα δελεάσουν τους γευστικούς σας κάλυκες.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για Κέικ με καφέ και φουντούκι αντλεί έμπνευση από τη διάσημη σεφ ζαχαροπλαστικής, Τζούλια Μπέικερ. Γνωστή για τις καινοτόμες και παρακμιακές δημιουργίες της, η σεφ Τζούλια έχει κατακτήσει την τέχνη της εμφύσησης γεύσεων καφέ στα επιδόρπια της. Το πάθος της να συνδυάζει τον αρωματικό καφέ με τον πλούτο των φουντουκιών οδήγησε στη δημιουργία αυτής της απολαυστικής συνταγής. Εμπνευσμένο από την τεχνογνωσία της, αυτό το κέικ είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τόσο τους λάτρεις του καφέ όσο και τους λάτρεις του γλυκού.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button